Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Zelf loempiavellen maken

  • Janbv

    Hi,

    Ik wil graag van die echt grote Chinese (restaurants) loempia's maken maar kan die grote vellen nergens vinden hier in Khorat, Thailand. Ik heb ook niet z'n grote koekpan om die flensjes te kunnen bakken.

    Nou heb ik wel eens gezien dat men voor Crepe Susette de flensjes op een omgekeerde wok (dus de bolle kant naar boven en de holle kant boven het vuur) bakt, waarbij het beslag naar beneden uitloopt.

    Iemand ervaring hiermee?

    En hoe dun en wat en in moet het beslag zijn?

    Janbv

  • Hugo

    Hallo,

    Als je in Khorat woont, dan heb je vast wel eens gezien hoe ze in een wok een grote omelet bakken. Soms om de Pad Thai in te stoppen.

    Vet in de wok; medium heet en giet je loempiavelbeslag in de wok terwijl je de wok zodanig ronddraait dat het beslag overal even dik uitvloeit. Zelf kun je nu de grootte bepalen. Garen en niet bakken.

    Succes, Hugo, Chiang Mai